WSV Haaglanden
Wandel Stichting Voorwaarts Haaglanden
viavierdaagse facebook-icon
  Bezoek ook onze “ViaVierdaagse”-facebook-pagina

Vanaf 11 januari 2016 om 08.00 uur kunnen debutanten zich inschrijven voor de 100e Nijmeegse Vierdaagse op www.viavierdaagse.nl.

Debutanten zijn degenen die voor het eerst de Nijmeegse Vierdaagse lopen, geen lid zijn van een wandelsportvereniging en geen lid zijn van de KWBN (Koninklijke Wandel Bond Nederland).

LET OP:
Het maximaal aantal van 1620 plaatsen is vaak in de vroege ochtenduren reeds bereikt….
Wees er dus op tijd bij!

U kunt uitsluitend via de website van Via4daagse inschrijven. Daarnaast is uw inschrijving strikt persoonlijk. Het is niet mogelijk om voor anderen in te schrijven.


Trainingen volgen?

Kunt u zich inschrijven en zou u mee willen doen aan onze trainingen, dan kan dat natuurlijk.
Naast de deelnamekosten van € 199,- (welke u dient te voldoen aan Via Vierdaagse tijdens de inschrijving) betaalt u apart € 45,- voor onze trainingen; deze € 45,- betaalt u aan onze wandeltrainer.
Meldt u zich aan via e-mail aan via4daagse@wsvhaaglanden.nl of telefonisch via 06 – 53 76 77 68.

Trainingslocaties: Rijswijk (ZH) en Katwijk (ZH)

Bij voldoende belangstelling zullen wij tevens een voorlichtingsavond organiseren, waar alle facetten van het wandelen worden belicht zoals kleding, schoeisel, blessures, etc.
Daarnaast verzorgen wij voor onze Via 4 daagse-deelnemers een trainingsschema waarmee u op verantwoorde wijze toe werkt naar de Vierdaagse van Nijmegen.
Wekelijks worden trainingsavonden verzorgd waarbij bijzondere aandacht is voor conditie, spierversterking en looptechniek.


Goed voorbereid van start tot finish!

WSV Haaglanden neemt ook in het jaar 2016 deel aan het landelijke programma Via Vierdaagse. Dit training- en begeleidingsprogramma van KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland heeft als doel om 1.500 Vierdaagse-debutanten klaar te stomen voor deelname aan de (100e) Vierdaagse te Nijmegen.

De afgelopen jaren is gebleken dat door een betere voorbereiding een hoger percentage Via Vierdaagse-deelnemers de finish bereikt dan andere ‘eerste keer lopers’.

In 2012, 2013, 2014 en 2015 hebben vrijwel al onze Via Vierdaagse-deelnemers de Vierdaagse van Nijmegen met succes volbracht.


Inschrijven voor ViaVierdaagse (indien u aan de voorwaarden voldoet)

Op maandag 11 januari 2016 om 08:00 uur start de inschrijving voor Via Vierdaagse op de website www.viavierdaagse.nl.
Vul het inschrijfformulier volledig in, ga akkoord met de voorwaarden en voldoe de deelnamekosten (€ 189,- per persoon) via iDEAL. Direct na succesvolle inschrijving ontvangt u per e-mail een bevestiging. Met deze bevestiging bent u ook verzekerd van een startbewijs voor de 100e Vierdaagse Nijmegen. U hoeft zich dus niet apart in te schrijven via de website van Stichting DE 4DAAGSE.
Er is plaats voor slechts 1.500 deelnemers aan Via Vierdaagse. Wees er dus snel bij!

Hierna kunt u zich separaat inschrijven voor onze extra training en begeleiding

Voor extra training en begeleiding meldt u zich rechtstreeks aan bij onze wandeltrainer Wilma Ouwehand (tel. 06 – 5376 7768, e-mail via4daagse@wsvhaaglanden.nl).
De kosten van onze extra training en begeleiding bedragen € 45,- p.p.
Die kosten zijn niet inbegrepen bij de kosten van het standaardprogramma van Via Vierdaagse. U voldoet ze apart bij ons.

Aan de hand van de inschrijvingen bij ons, WSV Haaglanden, zal een informatiebijeenkomst ingepland worden. U kunt ook eerst elders een informatiebijeenkomst bijwonen en vervolgens de aanvullende trainingen bij ons volgen.


Het Via Vierdaagse-programma houdt in:

WSV Haaglanden biedt deelnemers uit de omgeving de mogelijkheid om onder begeleiding van een wandeltrainster gezamenlijk te trainen. Zowel in Rijswijk als in Katwijk verzorgen wij trainingen onder leiding van Wilma Ouwehand en andere wandelbegeleidsters en -begeleiders.
Deze trainingen staan ook open voor iedereen die graag wil trainen voor een Vierdaagse; het is dus niet verplicht om Via Vierdaagse-deelnemer te zijn.

Via Vierdaagse – Voorwaarden voor deelname

  • Deelnemers mogen niet eerder de vierdaagse van Nijmegen hebben voltooid
  • Deelnemers zijn geen lid van de KWBN, voorheen KNBLO-NL

Via Vierdaagse – Persoonlijke begeleiding

Nadat er, bij voldoende interesse, een informatie/ kennismakingsbijeenkomst is gehouden zal in de loop van de maand maart de training aanvangen. Wij maken van de Via Vierdaagse deelnemers een of meerdere groep(en) die begeleid gaan worden door een eigen wandelbegeleidster of -trainster.

De wandelbegeleidster of -trainster kan bijvoorbeeld beoordelen of de wandelaar in het juiste tempo loopt en een goede afwikkeltechniek heeft. Verder wordt de conditie getest en aan de hand van de uitslag de persoonlijk training vorm geven.

De wandelbegeleider of -trainster geeft tot slot aan hoeveel kilometer er in die week gelopen moet worden. Voor dit laatste worden georganiseerde wandelingen in de omgeving aangewezen. Daar waar mogelijk zal de wandelbegeleidster of -trainster bij die wandeling aanwezig zijn.

Afhankelijk van het aantal deelnemers en hun woonplaats zal beslist worden in hoeveel groepen we gaan trainen en waar de wekelijkse trainingen plaats zullen vinden.

Voor specifieke vragen over onderwerpen zoals voeding kunnen de deelnemers terecht bij een deskundig begeleidingsteam op de website www.viavierdaagse.nl.

Via Vierdaagse – Kosten

Via Vierdaagse kent een inschrijfgeld van € 199,- per persoon (inclusief inschrijving voor de 99e Vierdaagse), te voldoen bij inschrijving aan Via Vierdaagse.

Het volledige Via Vierdaagse pakket bestaat uit:

  • Online trainingsschema met logboek en begeleiding door het Via Vierdaagse deskundigenteam.
  • Kennismakingsdag met trainingsadvies.
  • Startbewijs voor de 100e Vierdaagse te Nijmegen (19 tot en met 22 juli 2016).
  • Uitstekende verzorging onderweg op de Via Vierdaagse verzorgingspost (Pluspoint).
  • Deelname aan een aantal voorbereidingstochten.
  • Via Vierdaagse-wandelshirt.
  • Lidmaatschap KWBN (inclusief o.a. jaargids Landelijk Wandelprogramma, het Wandelsportmagazine en voordeel ledenpas).
  • Begeleiding door een wandelbegeleider